Kisaviikonloppu ei startannut ihan toivotulla tavalla. Torstain sekä perjantain harjoituksissa ajo ei oikein lähtenyt luistamaan ja samalla pyörän säätöjen kanssa oli pieniä pulmia. Treenipäivien aikana ajo kuitenkin parani pikkuhiljaa kokoajan paremmaksi ja paremmaksi. Perjantain viimeisissä treeneissä ennen lauantain aika-ajoa alkoikin viimevuotinen vauhti löytymään. 
 
Aika-ajoissa en kuitenkaan saanut vielä kaikkea puristettua radalle ja sijoitus aika-ajossa oli 24. Sijoitus ei ollut vielä lähelläkään sitä mitä sen pitäisi olla. Ennen iltapäivän kisaa käytiin tiimin kanssa ajoa läpi ja löydettiin vielä pieniä parannuskohtia mitä kisassa lähdettiin hakemaan. 
 
Lauantain iltapäivän kisa läheni ja minulla oli pieni extrajännitys päällä ennen kuin starttivalot sammuivat. Hetkellä kuin starttivalot sammui niin sillä hetkellä myös jännitys jäi lähtöruutuun. Otin hyvän startin ja sain napsittua muutaman sijan heti ensimmäisessä mutkassa. Puoleen väliin kisaa nostin sijoitustani tasaisesti ja tämän jälkeen ajelin yksikseni maaliin. Maaliin tulin sijalla 15 (omassa luokassa 12). Sijoituksena tulos ei täysin miellyttänyt mutta ero kärkeen oli pienempi kuin viime kautena, joten tasaiseen ajoon pitää olla loppujen lopuksi ihan tyytyväinen.
 
Sunnuntaiaamun warm up:ssa oli vielä sateen kastelema rata. Yli vuoteen en ole yhtään ajanut sateella ja ennustus iltapäivän kisaan oli niin epävakainen, että oli pakko lähteä hakemaan tuntumaa märkään rataan. Tauonkin jälkeen sateella ajo lähti rullaamaan erittäin hyvin ja olin warm up:ssa toisena. 
 
Espanjan aurinko tuli kuitenkin esiin ennen iltapäivän kisaa ja päästiin ajamaan täysin kuivalla radalla. Lähtöruutu oli lauantain tapaa 24. Tällä kertaa sain vähän huonomman startin ja jäin ensimmäisissä mutkissa toisten kuskien pussiin. Startista maaliin saakka pääsin ajamaan ihan kunnolla kisaa. Pystyin pitämään koko kilpailun ajan kierrosajat erittäin tasaisina sekä hyvällä ajolla nostamaan itseni sijalle 15 (oman luokan 10). 
 
Vaikka lauantain ja sunnuntain kisan sijoitukset olivat samat tuntui sunnuntain kisa jo paljon paremmalta kun pääsin ajamaan oikeasti kunnon kisaa muita kuskeja vastaan. 
 
Sijoituksellisesti viikonloppuun en voi olla täysin tyytyväinen vaikka pistetili on avattu joten töitä pitää vielä tehdä. Ero kärkeen on kaventunut viime vuoteen verrattuna, joten tämä antaa uskoa siihen, että oikeaan suuntaan ollaan menossa.
 
Nyt kohti Suomea ja täälläkin päästään korkkaamaan kesärenkaat sekä supermotolla että crossipyörällä. Nyt luvassa paljon ajotunteja ja treeniä ennen ensi kuussa ajettavaa toista osakilpailua Navarrassa 15.-16.5
 

Kimi Patova #21
 

Tiedotteet

Tilaa uutiskirje

Tarkista osoite

INSTAGRAM @PATOVA121

Yhteistyössä