Espanjan mestaruusluokan avausviikonloppu ajettiin Jerezissä. 

thumbnail N31A7251

 

Tälle kaudelle tuli paljon muutoksia viime vuosiin verrattuna. Ensimmäiseksi muutin talveksi Espanjaan harjoittelemaan sekä toiseksi vaihdoin tiimiä espanjalaiseen GV Stratokseen. Kaudelle 2022 sarjaan tuli myös uusia sääntömuutoksia 600 kuutioisten -luokkiin. Uutena sarjaan tuli NG-luokka. Luokassa ajetaan uusilla MV Agustan sekä Dugatin 800- kuutiosilla pyörillä. Luokkaan saa osallistua myös muillakin merkeillä mihin säännöt antavat vapaammat mahdollisuudet virittää koneita. Omassa Stock-luokassa moottoreiden koneiden teho on siis pienempi kuin NG luokassa.

Kauden avausviikonloppuun oli hyvät lähtökohdat. Uuden tiimin kanssa pääsin testaamaan neljä päivää Jerezissä ennen torstaina alkavia vapaita harjoituksia. Talvitesteissä meiltä jäi tiimin kanssa muutama asia testaamatta, mutta perussäädöt pyörään ja ajamiseen olivat kyllä löytyneet. Kahden päivän vapaissa harjoituksissa saatiin ajaminen ja pyörä tuntumaan koko ajan paremmalta. 

 thumbnail N31A7766

Viikonloppu alkoi lauantaina aamun aika-ajoilla. Hyvin menneissä treeneissä en kuitenkaan ollut vielä kellottanut mitään huippuaikaa joten aika-ajoihin lähdettiin lyömään kaikki peliin. Ajo tuntui heti alusta saakka tosi rennolta ja se näkyi myös kellossa. Lähes sekunnin parannus omaan vanhaan ennätykseeni ja sillä irtosi oman luokan toinen sija (kokonaissijoitus 8). Kärkipaikka jäi vain 0,074 sekunnin päähän. Joten voin todeta, että aika-ajo oli lähes täydellinen.

Iltapäivän kisaan oli siis mielenkiintoiset lähtökohdat. Treenien ja aika-ajon perusteella realistinen tavoite oli lähteä ajamaan podium-sijoitusta. Kisaan otin todella hyvän startin ja nousin koko ryhmän neljänneksi ja pidin oman luokan toisen sijan. Pidin toisen sijan lähes koko kilpailun ajan mutta viimeisellä kierroksella tipuin kolmanneksi. Rehellisesti sanottuna oli se tosi outo fiilis ajaa pitkästä aikaa koko kisan ajan podium-sijalla. Kolmantena oleva ajoi kisan lopussa minua koko ajan vähän kiinni, mutta en halunnut lähteä kuluneilla renkailla puristamaan karkuun, vaan halusin varmistaa podium-sijoituksen. Maaliin tulin kolmantena (kokonaistuloksissa 8). Vaikka viimeisen kierroksen ohitus harmitti, niin kyllähän se maistui tosi hyvältä nousta podiumille ja huomata, että muutaman vaikean vuoden jälkeen vauhtia oikeasti löytyy. 

Lauantain onnistumisen jälkeen kuitenkin jäi vähän hampaankoloon kolmas sija koska huomasin, että kärki on todella lähellä joten aina voi parantaa. 

Sunnuntain kisaan lähdin ruudusta seitsemän. Se oli ehkä elämäni huonoin startti ja ensimmäisen kierroksen jälkeen kokonaissijoitukseni oli 13 (oman luokan 4). Muutaman kierroksen jälkeen sain rytmistä kiinni ja sain nostettua itseni oman luokan kolmanneksi. Kilpailun loppuvaiheessa sain taas nostettua sijoitustani ja pari kierrosta ennen maalia olin oman luokan toisena. Kärkikuski oli noin sekunnin päässä. Pari kierrosta ennen maalia päätin, että nyt kyllä lähden hakemaan sitä voittoa. Toiseksi viimeisellä kierroksella pääsin kaverin takarenkaaseen kiinni ja lopulta ohi. 

thumbnail N31A6385

Sain pidettyä kärkipaikan maaliin saakka ja pääsin kisan jälkeen nousemaan korkeimmalle korokkeelle juhlimaan ensimmäistä voittoa Espanjan sarjassa. 

Viikonloppu oli todella iso helpotus ja osoitus siitä, että kova työ joskus palkitaan. Pari edellistä kautta on ollut todella haastavaa kun tietää, että vauhtia olisi mutta sitä ei saa mitenkään puristettua radalle. Iso kiitos kaikille tukijoille ja matkassa mukana olleille!! 

Tästä on hyvä jatkaa treenejä Espanjassa ja parin viikon päässä oleviin Valencian kisoihin. Valencian kisaan lähden sarjan pistejohdossa.

Tiedotteet

Tilaa uutiskirje

Tarkista osoite

INSTAGRAM @PATOVA121

Yhteistyössä