Kimi Patova ja Ram Racing Yamaha jatkavat yhteistyötä myös tulevalla kaudella kohti Espanjan ratoja. Sarja pysyy viime vuoden tapaan samana ESBK Supersport 600 -luokassa. 

 

Hyvinkääläinen Patova lähtee tulevaan kauteen erittäin luottavaisin mielin vaikka viime vuosi päättyikin kesken vakavaan loukkaantumiseen mikä vaati pidempää, usean kuukauden toipumisjaksoa. 

”Heti sairaalasta päästyäni kotiin aloin valmistautumaan uutta kautta kohti. Aluksi en pystynyt tekemään muuta kuin polkemaan pieniä pätkiä kuntopyörää kotona. Lenkit alkoivat kuitenkin koko ajan pidentymään ja samalla pystyin aloittamaan myös voimaharjoittelun. Suurin työ oli kuitenkin saada paino takaisin normaaliksi kun sairaalassa oloaikana paino tippui noin 10 kiloa.’” 

Kuitenkin ennen tositoimia Patova jatkaa fyysisen kunnon parantamista mm. hiihtoladuilla, kuntosalilla ja enduropoluilla

” Loukkaantuminen oli todella kova motivaatioruiske. Koko talven olen kyllä laittanut paljon treenitunteja sisään. Ennen kauden alkua olen täysin 100% kunnossa, tai olen jo nyt paremmassa kunnossa kuin ennen loukkaantumista.” 

Sarja sisältää kisat seitsemänä viikonloppuna ja joka kisaviikonloppu ajetaan lähdöt sekä lauantaina että sunnuntaina. Sarja sisältää jo monta tuttua rataa viime kaudelta joten Patovalla on selkeät tavoitteet tulevaan kauteen. 

” Tavoitteena tulevalla kaudella on tietysti ajaa paremmin kuin viime kaudella. Viime kausi oli itselle ja myös tiimille ensimmäinen kausi Espanjassa. Suurin osa radoista on jo viime vuodesta minulle tuttuja joten näin ollen ei tarvitse joka viikonloppua aloittaa radan opettelulla. Totta kai Espanjassa kilpailut ovat paljon kovempitasoisia kuin Suomessa ja yhden kauden jälkeen on jo kokemusta siitä mitä tuleman pitää.” 

Pitkästä talvesta ja loukkaantumisesta huolimatta Patovan ajohalut ei ole hävinnyt mihinkään, päinvastoin. 

”Onhan tämä talvi tuntunut taas pitkältä odottaen, että pääsisi taas radalle ajamaan. Polte ajamiseen on todella kova! Onneksi sentään olen tammikuusta lähtien päässyt ajamaan enduroa kolme kertaa viikossa mutta eihän se rata-ajoa voita” Patova toteaa. 

Vaikka ajotaukoa on kertynyt lähemmäksi viisi kuukautta niin Patova uskoo, että vauhti löytyy nopeasti. 

”Kyllähän varmasti pari ensimmäistä päivää on vähän kankeampaa ajamista. Ennen ensimmäistä kisaa kuitenkin on luvassa paljon hyvää testiä joten ensimmäisessä kisassa on täysi vauhti päällä. Maaliskuun lopussa on sarjan kahden päivän viralliset testit Jerezissä ja huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna kausi sitten starttaa samaisella Jerezin radalla. Tarkoituksena on kuitenkin ajaa muutamia testipäiviä virallisten testien lisäksi ennen Jerezin kisaa.” 

Tiedotteet

Tilaa uutiskirje

Tarkista osoite

INSTAGRAM @PATOVA121

Yhteistyössä