Kimi Patova ja RAM Racing Yamaha on solminut sopimuksen vuodelle 2020. Tiimi suuntaa kalustonsa kohti Espanjaa ja ESBK Supersport 600- luokan kilpailuja

Espanjan mestaruussarja (ESBK) ajetaan seitsemänä eri kisaviikonloppuna ja sisältää yhteensä 13 kisalähtöä. Sarja starttaa helmikuun lopussa ajettavilla testeillä Jerezissä missä ajetaan myös sarjan avauskisa huhtikuun alussa. 

”Onhan se mageeta päästä takaisin Eurooppaan ajamaan ja ottaa uralla se seuraava kehitysaskel. Sarja on todella kovatasoinen ja siellä saa satavarmasti ajaa kilpaa ihan jokaisesta sijoituksesta. Onneksi pääsen tekemään hypyn takaisin kovempiin ympyröihin tutussa tiimissä tuttujen jätkien kanssa.”Espanjan mestaruussarjaa ajetaan radoilla joista useat ovat tuttuja  Moto GP:n ja F1-sarjan kalentereista kuten Barcelona, Jerez sekä Catalunya.

”Espanjan sarjan radat ovat täysiä GP-ratoja. Radoilla vauhdit ovat ihan toista luokkaa kuin esimerkiksi viime kaudella SM-sarjassa. Radat ovat paljon vauhdikkaampia ja teknisempiä. 

Onneksi muutama rata on tuttu MM-kaudelta ja pääsen ajamaan jokaisella radalla treenipäiviä ennen kisaviikonloppua, joten jokaisen radan opetteluun ja pyörän säätöjen löytymiseen on varmasti tarpeeksi aikaa.”

RAM Racing Yamahan tallipäällikkö Jani Rättö on valmis ottamaan stepin tiiminä kohti kansainvälisiä ratoja.

”Viime vuosina ollaan menestytty Suomen radoilla, joten nyt on hyvä hetki ottaa tiiminä steppi ylöspäin. Todella hienoa jatkaa tätä projektia Kimin kanssa joka kehittyi tällä kaudella erittäin paljon ja ikä huomioon ottaen kehittyy varmasti tulevinakin vuosina. Kimillä polte ajamiseen ja kaikkeen siihen liittyvään työn tekemiseen on kova joten asenteesta menestyminen Espanjassa ei jää kiinni. Nyt pienen talvitauon aikana rakennetaan Kimille varmasti kilpailukykyinen pyörä, joten todella mielenkiinnolla jäädään odottamaan kauden alkua!”


Patova odottaa jo malttamattomana päästä hyppäämään takaisin pyörän selkään.

”Kyllähän se polte ajamiseen on ollut koko ajan kova ja kasvoi entisestään kun saatiin tulevan kauden kuviot selville. Ensi kausi alkaa jo paljon aikaisemmin, kuin kaudet edellisinä vuosina mutta tässä on nyt vielä muutama kuukausi aikaa panostaa fysiikan kehittämiseen entistä paremmalle tasolle.” 

” Ja erittäin iso kiitos koko mun perheelle, yhteistyökumppaneille ja minua auttaneille.”

ESBK kauden 2020 kalenteri

4.-5.4. Jerez

9.-10.5 Aragon

30.-31.5 Valencia

27.-28.6 Catalunya

25.-26.7 Navara

10.-11.10 Albacete

31.10-1.11. Jerez

Tiedotteet

Tilaa uutiskirje

Tarkista osoite

INSTAGRAM @PATOVA121

Yhteistyössä