Lähtökohdat neljänteen SM-viikonloppuun tutussa Alastarossa oli todella mielenkiintoiset. Viikkoa aikaisemmin Alastaron rata sai uuden asfalttipinnan, mikä muutti radan täysin uudeksi. 

Torstaina alkaneet harjoitukset osoitti, että uusi ratapinta on nopeampi kuin edellinen mutta renkaiden kesto oli todella heikko. Uusi rata kulutti uudet renkaat vain muutamassa kierroksessa käyttökelvottomaksi. Kuitenkin viikonlopun kilpailuiden kesto oli 16 kierrosta. 

Ennen lauantain aika-ajoja tiimi osoitti taas ammattitaitonsa ja pyörä saatiin säädettyä niin, että renkaat kestävät täyden kilpailumitan. 

Aamun aika-ajoihin lähdin ajatuksella, että pikkuhiljaa lähden nostamaan vauhtia ja samalla saadaan tärkeää tietoa renkaista ennen kilpailua. Kierroksella 7 sain ajettua hyvän ja puhtaan kierroksen mikä tuotti paalupaikan 0,080 sekunnin erolla maailmanmieheen Eemeli Lahteen.

Yli 30 asteen lämpötilassa ajetussa kisassa otin ihan hyvän lähdön ollen toisena ensimmäisessä mutkassa heti maailmanmiehen Eemeli Lahden perässä. Pääsin heti Eemelin perään ja siinä samalla sain hyvästä ajorytmistä kiinni. Eemeli meni muutaman kierroksen jälkeen omia menojaan ja kuitenkin olin saanut ajettua riittävää kaulaa takana oleviin ettei kannattanut lähteä vastaamaan kärkikuskin vauhtiin. Koska Eemeli ei aja SM -pisteistä niin taas otettiin järki mukaan peliin ja ajettiin turvallisessa johdossa täysi SM-pistesaalis maaliin.

Sunnuntain kilpailu oli täysin uusinta lauantain kilpailusta. Lähdin kilpailuun ruudusta kaksi Eemeli Lahden perästä. Otin ihan asiallisen startin pitäen oman paikkani Lahden perässä. Kilpailun edetessä sain ajettua taas eroa takana oleviin, joten turhaa oli lähteä hulluttelemaan ja ajamaan kärkimiehen kanssa kilpaa.
Joten toisena maaliin ja täydet 25 pistettä kotiin.

 

Lähden viimeiseen Motoparkin (17.-18.8) kilpailuun 12 pisteen johdossa.

Kimi Patova #21

Tiedotteet

Tilaa uutiskirje

Tarkista osoite

INSTAGRAM @PATOVA121

Yhteistyössä