Kolmas SM-viikonloppu Viron Pärnussä

Lauantaina alkavaan SM-viikonloppuun valmistautuminen alkoi torstaina ja perjantaina ajetuilla testeillä. 

Torstaina ajetuissa testeissä ilmeni vakavia ongelma takarenkaiden kulumisen kanssa. Uudet takarenkaat kuluivat tosi nopeasti ja kierrosajat tippuivat kierros kierrokselta. Kuitenkin torstai-perjantai välisenä yönä tiimi teki kaikkensa ja löysi pyörän säädöistä kohtia joita muuttamalla takarenkaan kuluminen saataisiin kuriin. 

Ennen perjantain aamua tiimin tekemät muutokset pyörään tuottivat heti tulosta perjantain ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Takarenkaat kestäminen oli enään kaukainen murhe, ja sain ainoastaan keskittyä oman vauhdin nostamiseen. Ennen lauantain aika-ajoa luotto pyörään kuivalla kelillä oli hyvä ja oma kierros-ennätys viime syksyisestä parani yli toista sekuntia. 

 Koko viikonloppua varjosti erittäin epävakainen sää. Lauantaina että sunnuntaina rengas valintoja joutui venyttämään aivan viime minuuteille sään takia.

Lauantain aika-ajot olivat ainoa täysin kuivalla ajettu setti. Osittain öljyisellä radalla sain ajettua ehjän kierroksen, mikä riitti paalupaikkaan 0.7 sekunnin turvin. 

 Lauantain aika-ajojen jälkeen sade tuli kuvioihin kummassakin lauantain että sunnuntai kilpailussa.

Lauantain kilpailu oli täysin sadekelin kilpailu. Paalupaikalta otin hyvän startin ja pidin muutaman mutkan oman sijoitukseni. Kuitenkin luotto osittain öljyiseen ja märkään rataa oli todella huono. Putosin ensimmäisten kierrosten aikana kolmanneksi ollen muutamia sekunteja perässä kärkeä. Kilpailun edetessä luotto rataan kasvoi ja sen myötä myös vauhti. Kuitenkin alussa hävittyä eroa kärkeen en saanut kurottua umpeen ja  tulin maaliin toisena 0.5 sekunnin erolla kärkeä. ’

Sunnuntaina koko aamun ennen kisan alkamista saatiin veikkailla ja katsoa säätiedotuksista tuleeko sade ennen kisaa vai ei. Kilpailun sisäänmenokierroksella ei tarvinnut enää veikkailla. Saderintama iski radan päälle ja näin ollen mentiin radalta takaisin varikolle. Sadekuuro ei kuitenkaan ehtinyt niin paljon rataa kastelemaan, että olisimme vaihtaneet sadekelinrenkaat. Ennen uutta starttia sade lakkasi ja rata alkoikin kuivumaan. Rata oli kuitenkin sen verran märkä, että kilpailun johto laittoi kisan liikenteeseen wet racena.

Itse kilpailuun otin ihan asiallisen startin ja pidin oman toisen sijani. Rata alkoi kuivumaan joten uskalsin nostaa pikkuhiljaa vauhtiani. Kisan loppupuolella vauhtini oli sen verran parempaa kuin edessä menevällä, joten päätin mennä ohi. Kerkesin ajamaan kilpailun kärjessä muutaman kierroksen minkä aikana sain revittyä eroa toiseen yli toista sekuntia.

Mutta sitten… 

Visiiri alkoi täyttymään sadepisaroista ja järki tuli tässä kohtaan peliin. Koska kisa lähti wet racena liikenteeseen sitä ei keskeytetä vaikka kuljettajilla on kuivankelinrenkaat alla. Päätin ottaa vauhdista reilusti pois, ettei satu mitään tyhmää ja löytäisin itseni radan varresta katselemassa kisan loppua. Vauhdin hidastaminen kostautui kuitenkin niin paljon, että menetin ajamani eron taakse. Vielä viimeisessä mutkassa tuli toinenkin kuljettaja ohi ja maaliviivan ylitin kolmantena.

 

Tärkeät SM-pisteet ja podiumsijat ei lämmitä mieltä kun olisi ollut enemmänkin tarjolla. 

 

Kahden viikon päästä olevaan Alastaron kisaan lähden SM-pisteissä toisena kahden pisteen erolla kärkeen.

 

Kuva: Timo Nässi

Tiedotteet

Tilaa uutiskirje

Tarkista osoite

INSTAGRAM @PATOVA121

Yhteistyössä