Kauden ensimmäinen SM-viikonloppu tarjosi päänvaivaa kuljettajille ja mekaanikoille epävakaisen sään takia. 

 Törkeenhyvä nässi

Kuva: Timo Nässi                                        

 

Viikonloppu starttasi perjantaina vapailla harjoituksilla. Harjoitusten tärkein tavoite oli saada paljon testikilometrejä ja dataa pyörästä jonka perusteella saadaan pyörä mahdollisimman nopeaksi ja renkaita säästäväksi. 

Täksi kaudeksi tullut uusi rengassääntö mahdollistaa käyttää ainoastaan neljää uutta rengasta viikonlopun aikana, ja esimerkiksi edellisellä kaudella käytimme vähintään viisi rengasta viikonlopun aikana. 

 Aamupäivän harjoitussetit meni pitkävetoja ajaessa jonka perusteella pyörän jousitusta ja muita säätöjä muokattiin. Iltapäivän harjoituksissa alettiin vääntämään kaasua vähän kovemmin. Alkukauden sekä aamupäivän testaus ja säätäminen alkoi tuottaa tulosta ja ajoin toista sekuntia kovempia kierrosaikoja viime vuoteen verrattuna.

 Lauantain päivään lähdettiin erittäin hyvällä fiiliksellä onnistuneen perjantain harjoitusten jälkeen.

Aamun aika-ajoissa sain ajettua muutaman nopean kierroksen. Samalla ajoin uuden oman ennätyksen joka riitti toiseen lähtöruutuun 0,1 sekunnin erolla kärkeen. 

 Ennen ensimmäistä kisastarttia rata-alueen päälle rantautui todella rankka sade ukkosen kera. Tunti ennen starttiin lähtöä sade lakkasi ja aurinko kuivatti todella märkää rataa. Rengasvalinnan sadekelin ja kuivankelin renkaiden väliltä venytin aivan viime hetkille. Tein päätöksen lähteä osittain märälle radalle kuivankelin renkailla. Päätös osoittautui oikeaksi ja myös muut kärkikuskit olivat tehneet saman valinnan. Lähtövalojen sammuessa otin hyvän startin pitäen oman paikkani kakkosena. Alkukierroksilla kuitenkin putosin yhden sijan kolmanneksi. Kärkikaksikko pääsi karkaamaan vielä osittain märällä radalla. Ero takana oleviin kasvoi turvallisen suureksi joten päätin jättää turhat riskit pois ja ajaa varmasti maaliin kolmantena ottaen tärkeät pisteet mukaan. 

 Sunnuntain ohjelmassa oli aamulla15 minuuttia kestävä warm up ja iltapäivällä toinen kilpailu. Juuri ennen aamun warm up:a sää puuttui taas peliin ja alkoi satamaan juuri kun piti lähteä radalle. Päätin kuitenkin käydä ajamassa yhden kierroksen kokeilemassa, että pyörässä on kaikki kunnossa iltapäivän kilpailua varten. 

Toiseen kilpailuun lähtöruutuni oli neljäs. Lähtöruutu määräytyy lauantain kilpailun nopeimpien kierrosten perusteella. Lähdössä nousin yhden sijan kolmanneksi. Kilpailun alkukierrosten aikana jäin kärkikaksikosta muutaman sekunnin. Kilpailun edetessä sain oman ajon kulkemaan ja samalla aloin kuromaan kärkeä kiinni. Kilpailu keskeytettiin punaisilla lipuilla toisen kuljettajan kaatumisen takia ja odotimme uusintastarttia 20 minuuttia. 

 Uusintastarttiin lähdin kolmannelta sijalta. Lähdön jälkeen kärkikaksikko pääsi karkuun ja itseltäni ei löytynyt vauhtia vastaamaan heidän vauhtiin. Lauantain kisan tapaan ajoin eroa takana oleviin joten päätin olla ottamatta riskejä ja ajaa turvallisesti toistamiseen kolmanneksi. 

 

Kahden podiumsijoituksen avausviikonlopulta jäi mukaan tärkeät SM-pisteet ja kolmas sija sarjapisteissä.Täysin tyytyväinen en voi kuitenkaan olla koska kummassakin kilpailussa oli kaksi kuljettajaa edellä. 

 Nyt on kolmen viikon tauko seuraavaan Kemorassa ajettavaan kilpailuun. Ennen seuraavaa kilpailua pääsen harjoittelemaan ja kasvattamaan vauhtia. Kemoraan lähdetään taistelemaan korkeammista korokkeista.

 

Kimi Patova #21 facebook-sivuita löytyy myös videon muodossa fiilikset lauantailta ja sunnuntailta.

Kimi Patova #21

Tiedotteet

Tilaa uutiskirje

Tarkista osoite

INSTAGRAM @PATOVA121

Yhteistyössä